Like

Zelf een marmer look tafel maken

Hoe maak je jouw marmeren look tafel?

Ga aan de slag jouw eigen DIY project (Do It Yourself) – marmeren tafel

Benodigdheden voor een marmeren tafel:

  • Een tafel het liefst wit en met een dun blad
  • Plak folie met marmer look bijvoorbeeld van de Gamma
  • Potloot
  • Rolmaat

Handig om te weten; De meeste rollen plak plastic hebben een vast formaat. Helaas was mijn rol smaller dan de tafel. Ik heb ervoor gekozen om de tafel in twee keer te beplakken omdat de rol te smal was. Je kunt natuurlijk een bredere rol kopen maar dan moet je wat langer doorzoeken en meestal zijn deze rollen duurder. Dit ter overweging 🙂

diy-marmer-look-tafel

Werkwijze

Maak het tafelblad goed schoon. Meet de tafel op en meet dit af van de rol. De meeste rollen hebben een papieren achterkant waardoor je gemakkelijk de rol over de tafel kan uitrollen en deze dan aftekenen. Het is makkelijk om ook nog een lijn over de breedte uit te tekenen zodat je het plastic recht af kun knippen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teken overdwars een rechte lijn om het recht af te kunnen knippen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Knip het plastic af. Hoe rechter je het doet hoe netter het op de tafel geplakt kan worden. De enige tip die ik heb is om er de tijd voor te nemen 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mocht je de tafel in twee keer beplakken, meet dan direct het tweede stuk uit en knip deze af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trek voorzichting de achterkant van de folie af en plak deze op de hoek van de tafel. Het is even gepriegel maar leg het folie langs de rand van de tafel en doe dit zo recht mogelijk. Ik heb ervoor gekozen om eerst het smalste ‘overige’ stukje op de tafel te plakken zodat het grote stuk er daarna mooi overheen valt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer je de folie over de tafel heen plakt ga er dan direct zodra je de achterkant los laat met je hand overheen. Zo voorkom je luchtbellen welke je er later weer uit moet drukken. Het kan voorkomen dat de luchtbellen alsnog komen maar die kun je dan gemakkelijker weg schuiven wanneer je het direct na het plakken eruit druk dan wanneer je het achteraf moet doen. Even priegelen maar dat is het waard 🙂 Ik vond het het makkelijkste om dit met de hand te doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het kan zijn dat het folie iets te lang is. Probeer deze voorzichtig lang de rand met een lange schaar af te knippen. Tip wees geduldig en erg netjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plak nu het ‘grote’ folie erop. Hierbij geldt ook begin in een hoek en probeer het folie recht langs de rand te leggen. Handig is om de fabrieksrand als rechte hoek te pakken en niet de rand welke je zelf hebt afgeknipt. Zo weet je zeker dat de folie recht is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hierbij geldt ook, direct nadat je de achterkant eraf trekt duw met je hand de folie op de tafel. Doe het rustig en met beleid. Eventuele luchtbellen kun je direct eruit schuiven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eventuele ongelijke randen kun je afknippen. Het klopt dat ik de lijnen van het marmer niet op elkaar heb gematched waardoor er een verschil is. Je kunt dit wel doen maar dat kost veel folie. Voor mij was het een test. Mocht ik het echt tof vinden kan ik het altijd opnieuw doen en de marmer lijnen aan elkaar matchen of gewoon een bredere rol kopen 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je marmeren tafel is klaar! Ik vind het in ieder geval gaaf!

diy-marmer-look-tafel

diy-marmer-look-tafel

Heel veel plezier ermee! Ik vind het altijd leuk als je jouw versie met mij deelt op Facebook op Instagram.

Enjoy!
Liefs Mies

diy-marmer-look-tafel-maken