Like

Zelf een kerstster wand maken – DIY

Hoe hang je jouw kerstster aan de wandwand?

Ga aan de slag jouw eigen DIY project (Do It Yourself) – kerstster wand

Benodigdheden voor een kerstster ophangsysteem:

  • Kerstster(en) of een andere plant(en)
  • Oude kranten
  • Een rek, dit kan een glaasrek/showrek zijn maar ook een oud keukenrek
  • (Vlees)haken
  • Touw
  • Schaar

kerst-diy

Werkwijze

Meet uit hoeveel papier je ongeveer nodig hebt. Het papier moet het hele potje rondom bedenken. Even meten wat past. Wanneer het papier te hoog wordt kun je het altijd nog omvouwen.

kerstster

Leg de plant aan de lange kant bovenaan de krant. Leg de pot aan de linkerkant van de krant neer zodat je deze later makkelijk kan rollen. Vouw vanaf de onderkant de krant over de pot heen.

kerstster

Vouw de krant die te veel boven de rand van de pot weer terug zodat je net boven de pot uitkomt.

kerstster

Houdt de pot met de krant vast aan beide kanten vast zodat je de pot vanaf links naar rechts kunt rollen. Zorg dat de krant strak om de  krant heen zit.

kerstster

kerstster

Vouw al het papier dat over de pot heen komt terug. Zorg dat je de krant netjes blijft zitten wanneer je ondertussen het touw knipt. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door het einde van het papier naar onder te rollen. Rolt de krant er toch af dan even opnieuw doen 🙂

kerstster

Knip een ruim stuk touw af. De afmeting ligt aan het potje. Ik heb zelf ongeveer 50 cm afgeknipt dan dat de omvang van het potje was om later gemakkelijk het touw vast te knopen. Ik heb het touw ongeveer 3x om het potje gebonden.

kerstster

Bind het touw vast door middel van een strakke knoop.

kerstster-diy

Wanneer het touw goed om de pot heen zit dan kun je de haak eraan vast maken zodat je deze later aan het rek kunt hangen. Je moet even testen of je de haak ‘van binnen naar buiten’ wilt doorhalen of andersom. Het ligt er een beetje aan hoe de plant ‘valt’. Het is handig om het even te testen totdat je tevreden bent.

kerstster

Zo kun je alle plantjes inpakken met kranten. Het is even zoeken naar een goed balans helemaal als je verschillende formaten planten/potten hebt.

kerstster

Nu kun je de planten ophangen en een mooi plekje geven. natuurlijk is het ook leuk om te doen bij andere planten.

kerstster-do-it-yourself

Enjoy!
Liefs Mies

zelf-maken-kerst-sfeerdiy-kerstster