1

Week 19: Gek op chocolade

En? Ben jij ook zo gek op chocolade? Ik wel. Zo heeft deze chocolade niets met wonen te maken maar wel met genieten en ook nog eens het supporten van een goed initiatief. Dus soms maak je een uitzondering gewoon omdat het kán 🙂 Sinds kort ben ik fan van Tony’s Chocolonely en dan met name de oranje variant.

Wie is Tony’s Chocolonely?

“Wij zijn gek op chocolade. We willen de allerlekkerste chocolade maken van de beste verse cacao, zonder nare bijsmaak. Wij zien cacao niet als commodity van de world stock market. Daarvoor houden we er simpelweg te veel van.

Daarom kopen we onze cacao rechtstreeks in bij boeren in Ghana en Ivoorkust waar we een langetermijn-relatie mee hebben. Een belangrijke stap richting 100% slaafvrije chocolade.

Verder kopen we onze ingrediënten waar mogelijk Fairtrade-gecertificeerd in en doen we ons best om op alle vlakken een stap vooruit te gaan.” Meer weten? Bekijk hun missie hier.

Een keer proberen? Dan kan gewoon bij jou in de supermarkt dus je hebt eigenlijk geen excuus meer als je zin heb in chocolade niet eens een ‘eerlijke’ variant te kiezen. Welke wordt/is jouw favoriet?

tonys-chocolonely