Like

IKEA lanceert vijf nieuwe limited collecties made by 5 internationale topontwerpers

Ikea fan

Hij kwam per post, mijn uitnodiging voor het pers event van Ikea met de presentatie van hun nieuwe collectie in samenwerking met 5 internationale topdesigners. Helaas kon ik niet langs komen maar ik was super benieuwd. Gelukkig kreeg ik een sneakpeak via de mail dus die deel ik graag met jullie.

Sneakpeak
Benieuwd hoe zo’n pers event eruit ziet? Bekijk het filmpje 🙂

 

De designers
” Modeontwerpers Katie Eary en Walter Van Beirendonck vertelden over hun samenwerking met het woonwarenhuis en het tot stand komen van de GILTIG en GLĂ–DANDE collectie. Glasontwerper Ingegerd RĂĄman legde uit hoe zij met de designers van IKEA voor VIKTIGT de grenzen van materiaalgebruik en productieprocessen heeft opgezocht. Kunstfotograaf Tanya Long lichtte toe hoe haar foto voor de IKEA ART EVENT 2016 collectie tot stand is gekomen. IKEA maakt tevens een duurzaam statement met de ANVĂ„NDBAR collectie. De nieuwe designcollecties zijn vanaf april* in gelimiteerde oplage verkrijgbaar. ”

Ik vind de collectie van VIKTIGT gaaf. Heel plain en minimalistisch. Een fijne afwisseling op het stoere en RAW wonen bij ons thuis 🙂

06-IKEA-VIKTIGT-tapijten-PH132760

IKEA-VIKTIGT En natuurlijk de overige collecties 🙂

KEA_GLODANDE

PH132882 PH131672
Ikea & duurzaamheid
Wist je dat Ikea zich inzet voor duurzaamheid? Perfect! Ik wist dat helemaal niet. Goed bezig Ikea! Ik let er namelijk zelf ook steeds meer op. Ik vind dat het bij draagt aan een betere wereld met respect voor de leefbaarheid en respect voor mens, dier en natuur. “De boodschap van de designers van IKEA zit dan ook duidelijk verpakt in de ANVĂ„NDBAR limited collectie: leef een duurzamer en milieuvriendelijker leven thuis. Ook in het materiaalgebruik zit een duurzame boodschap. IKEA werkte voor VIKTIGT met natuurlijke vezels, glas en keramiek. In de andere collecties is tevens gebruik gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen.”

Ik ben benieuwd en ga binnenkort zeker langs bij Ikea!

Enjoy!
Liefs Mies