Like

Zelf een fashionable tv kast maken – DIY

 Hoe maak je deze tv kast?

Ga aan de slag jouw eigen DIY project (Do It Yourself) – tv oplossing zonder kabels

Vind jij het ook vervelend dat je een mooie tv aan de muur hebt maar dat er perse een kast onder moet staan omdat bijvoorbeeld de mediaplayer, dvd speler enz ergens moeten staan. Ik wel! Ik dacht moet moet toch meer fashionable kunnen 🙂

Benodigdheden voor een kabelloze oplossing:

  • Oude koffers*
  • Scherp kartelmes
  • Eventueel een rolmaat

*Let op de koffers moeten groot genoeg zijn voor alle kabels, verlengsnoeren en/of mediaplayers ect. Eerst even passen voordat je begint anders is het zonde van de koffers. Ook is het belangrijk dat wanneer je de koffers op elkaar stapelt deze het qua gewicht ook kunnen dragen.

vintatage-koffers

Werkwijze

Note: Voordat je begint is het belangrijk om te weten dat apparaten warm kunnen worden en dat zij hun warmte ook écht kwijt moeten. Wellicht klinkt het logisch óf niet, maar bij het maken van deze koffers moet je er rekening mee houden dat of de koffer permanent open kan blijven of de gaten aan de achterkant van de koffer is dusdanig groot dat de warme via daar weg kan.

diy-tv-kast-maken

Bepaal hoeveel gaten je nodig hebt voor de kabels die er doorheen moeten. In de kleine bovenste koffer zit bij ons onze UPC box. Deze heeft zowel aan de linker als de rechterkant kabels. Ik heb ervoor gekozen om twee langwerpige gaten te maken zodat de kabels ‘recht naar achter’ de koffer uit kunnen.

diy-tv-kast-maken

Doe de koffer dicht en leg hem op de voorkant. Je kunt het uittekenen op de achterkant. Bij mij ging dat niet zo netjes zoals je misschien kunt zien. Ik heb het maar een beetje op gevoel gedaan 🙂 Tip, begin klein/smal je kunt het altijd nog groter maken. Let op, kies je voor twee gaten maak deze gaten dan niet over de hele lengte anders verliest de koffer zijn stevigheid aan de achterkant en kan hij indeuken.

vintage-diy-tv-kast-maken

Je kunt het uitgesneden helemaal eruit snijden. Ik heb de onderkant niet gesneden zodat wanneer ik ooit nog spijt heb van mijn gaten ik de koffer nog een soort van dicht kan maken. Ik heb de opengesneden stukken ‘gewoon’ naar binnen gevouwen.

zelf- vintage-tv-kast-maken

Als je klaar bent met de gaten leg dan het apparaat erin. Handig om mee te nemen in je overweging is dat bijvoorbeeld onze UPC box ‘zichtbaar’ moet zijn voor de afstandsbediening. Wanneer ik de box in de koffer leg valt hij er helemaal in en is daarmee dus niet te bereiken voor de afstandsbediening. Niet handig dus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb ervoor gekozen om een aantal houten blokjes onder de box te plaatsen zodat de box ‘omhoog’ komt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de apparaten helemaal in de koffers te laten zakken maar tenzij door de koffer heen kunnen bedienen wordt het lastig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de bovenste koffer zit staat ook onze ‘media opslag’ vanaf hier kunnen wij films kijken. Deze bedienen wij ook met een afstandsbediening. Meestal zet ik dit apparaat iets naar voren zodat ik hem vanaf de bank kan bedienen. Hij zit namelijk een beetje verscholen onder de voorkant van de deksel. Naast media zit hier ook onze Phillips Hue kastje. Er past dus best veel in 🙂

Nu is het een kwestie van alle draden terugzetten. Even puzzelen, maar eigenijk is het ook meer een mannenklus vind je niet 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo ziet het er aan de achterkant eruit.

zelf-vintage-diy-tv-kast-maken

In de onderste koffer zitten kabels, een verlengsnoer, onze backup van de computer en nog veel meer ‘mannenspul’ 😉

Zo is het mooi opgeborgen dus! Hier heb ik btw drie kleine gaten in gemaakt. Deze koffer staat altijd dicht en daarom is het belangrijk dat dit goed kan luchten anders kan dat nog wel eens overhit raken, niet handig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een ander gedeelte van de oplossing is de kabelgoot op de muur. Deze is vast te maken aan de muur zodat je de kabels daar onder kan verbergen, klik hier voor meer info.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij ons zie je nu alleen nog iets van het UPC kastje maar dat vind ik prima. Meestal verstop ik hem toch een beetje in de koffer aangezien wij eigenlijk bijna alleen nog maar Netflix kijken en die kun je gewoon bedienen vanaf de tv en die is wel altijd zichtbaar 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hopelijk kunnen jullie thuis de mannen overtuigen. Ik heb dit nu al een paar jaar zo staan. In het begin was manlief er niet blij mee maar ja ik had de kast al weggedaan dus het kon niet anders 😉 hihi

tv-zonder-kabels

Zo! En nu met de voetjes omhoog en chillen 🙂 Ik ben benieuwd naar jullie versies. Delen jullie deze met mij op Facebook of Instagram?

Enjoy!
Liefs Mies