Like

DIY Bloembollen in de lucht

Hoe hang je bloembollen in de lucht op

Ga aan de slag jouw eigen DIY project (Do It Yourself) – bloembollen luchtproject

Benodigdheden voor een bloembollen project:

  • Per stuk verpakte bloembollen
  • Touw
  • IJzerdraad
  • Een schraar
  • Tang
  • Paperclips

bloembol-ophangen-diy

Werkwijze

Haal de bloembol uit het bakje en schut de losse aarde rustig los.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rol het ijzerdraad uit en meet ongeveer twee keer de omvang van de wortel van de bloembol uit en knip deze af.

diy-bloembol-ophangen

Bedenk waar je straks de bloembollen wilt ophangen en op welke hoogte. Met deze lengte bij het touw en knip deze af. Let op je moet een klein beetje speling houden met het knopen van het touw maar dat zal ongeveer om 5 cm gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maak aan het einde van het touw een lusje maar trek deze niet aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haal het ijzerdraad erdoorheen en knoop deze daarna nog 2 keer vast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADoe dit zelfde in totaal met drie touwtjes, allemaal van dezelfde lengte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leg alle touwtjes aan een kant van het ijzerdraad. Leg de bloembol aan de andere kant van het ijzerdraad. Draad het ijzerdraad voorzichting om de bol heen. ‘Neem’ de touwtjes voorzichtig mee zodat deze later mooi verdeeld over drie punten in evenwicht kunnen worden gebracht als je de bol wilt ophangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het ijzerdraad kan ongeveer 1,5 tot 2 keer om de bol heen. Draai het ijzerdraad om elkaar heen om de bol goed vast te zetten.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De bol zit nu vast. Pak de drie touwtjes. Schuif deze voorzichtig heen en weer zodat hij in balans komt en dat je de bol aan de touwtjes langzaam omhoog kan tillen. Het is even zoeken  maar je kunt de bol omhoog tillen. Schuif de touwtjes totdat de bol in balans is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als de bol in balans is kun je de touwtjes aan elkaar vastknopen door een knoop aan de bovenkant te maken. Let op, de bol kan dan weer ‘uit balans zijn’ maar kan kun je weer even schuiven met de touwtjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als haak kun je een paperclip gebruiken. Haal de paperclip uit elkaar en hang de bol via de vastgeknoopte touwtjes aan de bovenkant door de paperclip heen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De bol kun je bijvoorbeeld ophangen aan een spijker aan de muur (let er dan wel op dat de aarde droog is anders krijg je plekken op de muur). Ook kan je hem aan de haken van een gordijnrails hangen. Mocht je zoals ik een ophangsysteem hebben dan kun je deze ook aan daaraan ophangen.

bloembol-ophangen

Het is even zoeken naar het balans helemaal als je ze ophangt in de lucht. Tip, als ze ze water wilt geven dan is het handiger om ze even eraf te halen. Hoe minder water je geeft hoe minder snel ze uitkomen, des te langer plezier je ervan hebt 🙂

Zo! Ik ben heel benieuwd naar jouw versie. Ik vind het altijd leuk als je deze met mij deelt op Facebook op Instagram.

Enjoy!
Liefs Mies
diy-bloembol-ophangen