Like

Bloemenworkshop in de Keukenhof

Gek op bloemen

Wat een verrassing! Ik ontving deze vrolijke doos vol bloemen met een uitnodiging  van Frederiques Choice om naar een bloemenworkshop te gaan. Die was jawel in de Keukenhof. Ik ben daar nog nooit geweest dus daar zei ik geen nee tegen.

frederiqueschoice-frederique-diptywonen

Op naar de Keukenhof

Nou daar ging ik dan in mijn eentje naar de Keukenhof. Gek want vaak als je een dagje uit ga doe je dit samen maar nu nam ik ‘gewoon’  alleen mijn camera mee en een goed humeur 🙂keukenhof-2016Eenmaal aangekomen bij de Keukenhof keek ik mijn ogen uit. Wat een bloemen en ja ook wat een toeristen. Maar eerlijk is eerlijk ik was vandaag ook toerist in eigen land. Ik ben gek op bloemen een vrolijkheid van de natuurijk gewoon in huis. En de geur van bloemen is echt een walhalla voor bloemenliefhebbers. Overal kleuren en over mooie bloemen in allerlei soorten en formaten. keukenhof

Leuk om te zien was dat er verschillende tuinen waren gemaakt door onder andere Bakker.com de grootste tuinspecialist van Europa. Leuk van Bakker.com is dat zij  nieuwe soorten bloemen eerst  ‘testen’ bij de Keukenhof. Zo kun je al bezoeker een sneakpeak zoals deze bloembollenmix hieronder. Niet alleen maar één soort bloemen bij elkaar maar mix and match, leuk toch ik hou ervan!

bakker-com-keukenhof

keukenhof-bezoek-2016-> Even terug in de tuin met Bakker.com

Workshop

En toen was het zover de bloemenworkshop met Frederique van de Wal. Frederique heeft een webshop waarbij je prachtige boeketten kunt bestellen voor jezelf maar ook heel leuk om cadeau te doen. Leuk om te weten is dat Frederique zich inzet voor duurzame bloemen. De bloemen komen direct vanaf de kweker tot het verpakken van de bloemen  wat allemaal recyclebaar is.

keukenhof-bloemenworkshop

De kickoff werd door Frederique zelf gedaan samen met Paul CEO van Bakker.com. Yes het was zover we mochten zelf met de bloemen aan de gang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik moet eerlijk zeggen, ik koop mijn bloemen gewoon kant en klaar in een bos. Nu moet ik zelf aan de slag, geen idee waar ik moest beginnen. Gelukkig kwam Frederique snel langs om wat tips te geven zoals ga op je gevoel af en kijk wat jij vindt dat mooi bij elkaar past. Gebruik een mooie stevige bloem/steel om je boeket omheen te bouwen en ‘steek’  ze schuin langs elkaar heen en draai het boeket om te bekijken wat je waar wilt toevoegen.

Frederique en Michelle-> Druk bezig met mijn bloemen was het tijd om samen met Frederique op de foto te gaan 🙂

frederiqueschoice-bloemen-workshop

-> En wat vinden jullie ervan mijn eerste boeket?

Ik moet eerlijk zeggen dat het nog best lastig is. Bloemen  bij elkaar zoeken, de bloemen schoonmaken en daarna bij elkaar steken tot een mooi boeket. Ik had gewoon last van mijn handig, ach zielepoot 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En nog een keer met mijn boeket op de foto 🙂michelle-vreede-diptywonen

Ik vond het super. Ik heb een bloemenkatje samengesteld en twee boeketten. Eén voor een vriendinnetje welke met de post werd verzonden en de ander voor mezelf. En natuurlijk staan de bloemen fijn in huis al herrindering van deze leuke dag.

Benieuwd naar de webshop van Frederique waar je heel gemakkelijk mooie duurzame boeketten kunt bestellen, klik hier. Als je liever zelf aan de slag gaat en thuis fijn bloemen en planten wilt shoppen kijk dan snel bij Bakker.com voor het thuisgemak van tuinieren.  Ze hebben ook hele leuke verzorgingsproducten 🙂

bakker-com-zeep

Enjoy!
Liefs Mies

frederiqueschoice