Like

Zelf een augurkenpot lamp maken

Hoe maak je jouw augurkenpot lamp

Ga aan de slag jouw eigen DIY project (Do It Yourself) – augurkenpot lamp

Benodigdheden voor een augurkenpot lamp:

Ik vind de kooldraaklampen erg cool. Het heeft iets industieels. Je kunt natuurlijk ook gewoon een normale lamp gebruiken. Ook vond ik het handig om een schakelaar in het snoer te hebben maar je kunt natuurlijk ook een gewone kabel kiezen, dat geldt ook voor de strijkbout versie 🙂

augurkenpot-lamp-maken

Werkwijze

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Draai de deksel van de pot. Plak de deksel af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zet de fitting op de deksel en trek een lijn om de fitting. Let op wel de buitenkant van de fitting anders past de fitting er later niet omheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sla de spijker of schroef door de dop heen. Houd hierbij de lijn aan van de fitting zodat je hem helemaal rond ‘uitprikt’. Je moet deze uiteindelijk er doorheen kunnen duwen zodat je een gat overhoud waar de fitting er doorheen kan. Let op je kunt beter iets buiten de lijn ‘prikken’ dan daarbinnen anders past de fitting er later niet doorheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

augurkenpot-lamp-diy

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is even gepriegel maar je moet het rondje er doorheen duwen. Let op het kan scherp zijn!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omdat de bol erg warm kan worden is het belangrijk dat de warmte ook uit de pot kan. Teken daarna vier gaten zodat je deze met een spijker/schroef er doorheen kunt slaan. Zo heb je luchtgaten in de lamp.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATrek het plakband eraf. Wanneer de deksel iets gebogen is door de vier extra gaten kan je deze weer voorzichtig recht buigen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haal het ‘hoedje’  van de fitting af.

Haal het contact stukje uit de fitting. je moet deze namelijk hierna verbinden met het kabelsnoer. Doe je dit niet dan kun je het snoer niet monteren. Wees niet bang het is niet heel ingewikkeld.

In het snoer zitten twee draden. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHaal het draad vanaf de bovenkant naar beneden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn de fitting zit twee klemmen (een soort kroonsteen) welke vast zitten met schroefjes. Draai de schroeven een beetje los zodat de twee uiteindes van het blanke draad er doorheen kunnen. Schuif de twee draden los van elkaar in ieder 1 gat/klem. Schroef deze daarna voorzichtig aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADuw daarna de klemmen weer terug in de fitting. Indien hier een draai constructie in zit draai deze weer terug vast. OLYMPUS DIGITAL CAMERADraai de rest van de fitting weer terug. Met de rest bedoel ik het gedeelte waar de lamp ingedraaid wordt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Draai de fitting door het gat heen. Het kan wat geprigel zijn. Je kunt wanneer het gat toch niet groot genoeg iets groter maken door de binnenkant iets glad te maken doormiddel van een lepel. Let op het kan scherp zijn!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Draai de lamp in de fitting. Nu wordt het spannend want nu zou de lamp het in theorie moeten doen. Het is nu een kwestie van de stekker in het stopcontact te stoppen en aan de zetten. Eerlijk gezegd, ik had mazzel dat hij het in 1x deed. Mocht dit niet het geval zijn laat een handig iemand ernaar kijken die kan je vast helpen 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hierna kun je de dop/lamp weer op de pot draaien en als het goed is doet je lamp het.

augurkenpot-lamp-diy

Je lamp is klaar!

Heel veel plezier ermee! Ik vind het altijd leuk als je jouw versie met mij deelt op Facebook op Instagram.

Enjoy!
Liefs Mies

augurkenpot-lamp-diy augurkenpot-lamp-maken OLYMPUS DIGITAL CAMERA